Miten Mobilat auttaa?
Miten Mobilat toimii?
Miten Mobilatia
käytetään?
Missä kipu on?
Ajankohtaista
Venyttelyopas
Hyvä tietää Mobilatista


Mobilatia käytetään lihas- ja nivelsärkyjen paikallishoitoon. Haluttaessa lisätietoja Mobilatista kannattaa tutustua kokonaisuuteen Miten Mobilat toimii.

Emulsiovoide

Mobilat-emulsiovoidetta hierotaan kevyesti hoidettavalle alueelle kerran tai useita kertoja päivässä, ellei lääkäri toisin määrää. Kerta-annos on yleisimmin 5-15 cm pituinen emulsiovoidejuoste. Käytettäessä sidosta tai tukisidosta tulee annosta suurentaa. Mobilat-emulsiovoide sopii hyvin käytettäväksi myös okkluusiosidosten alla.Kuinka okkluusiosidos tehdään


Levitä emulsiovoidetta ranteeseen.   Kiedo ranteen ympärille muovista talouskelmua reilu kerros niin, että voide peittyy.  
Sido ranne joustavalla kiinnityssiteellä edeten ensin kämmenen suuntaan. Kiedo side peukalon toiselta puolelta kämmenen yli ja leikkaa seuraavalla kierroksella siteeseen reikä peukaloa varten.   Kierrä sidettä ranteen yläpuolelle asti ja kiinnitä se. Vaihda sidos kahdesti päivässä, ellei lääkäri toisin määrää.  


Samalla tavalla okkluusiosidoksen voi tehdä myös esimerkiksi kyynärpäähän ja nilkkaan.

Tulostettava PDF okkluusiosidoksen tekemisestä

Geeli

Mobilat-geeliä sivellään hoidettavaan kohtaan useita kertoja päivässä. Kerta-annos on yleisimmin 5-15 cm pituinen geelijuoste.

Geelin alkoholipitoisuuden (isopropanoli) vuoksi on varottava sen joutumista rikkoutuneelle iholle, avoimiin haavoihin, silmiin ja limakalvoille, joissa se aiheuttaa kirvelyä. Geeliä tulee käyttää vain terveelle iholle. Sen käyttöä okkluusiosidosten alla tulee välttää.

Sivun yläreunaan >