Miten Mobilat auttaa?
Missä kipu on?
Ajankohtaista
Venyttelyopas
Hyvä tietää Mobilatista
Pakkausseloste
Kysymyksiä ja vastauksia


Tältä sivulta voi lukea usein esitettyjä kysymyksiä Mobilatista ja paikallishoidosta. Yleistietoa siitä, Miten Mobilatia käytetään ja Miten Mobilat toimii, löytyy Miten Mobilat auttaa -sivuilta.

1. Kumpi on tehokkaampi: geeli vai emulsiovoide?

Koska molemmissa on samat vaikuttavat aineet, ne ovat yhtä tehokkaita.

2. Milloin käytetään geeliä, milloin emulsiovoidetta?

Ero tuotteiden voidepohjassa tuo pientä eroa käyttöön: emulsiovoide on ihoa hoitavampi ja se sopii myös sidoksiin, esimerkiksi okkluusiosidosten alle. Siksi se on parempi vaihtoehto myös kroonikoille (etenkin iäkkäille ihmisille ja kuivaihoisille). Geeli soveltuu sen sijaan paremmin akuutteihin tilanteisiin ja urheiluvammoihin, kun halutaan myös viilentävää vaikutusta.

3. Miten Mobilat toimii?

Mobilatissa on kolme vaikuttavaa ainetta, jotka yhdessä vähentävät kipua, turvotusta, tulehdusta ja parantavat kudoksen aineenvaihduntaa. Näin kipu vähenee ja kudos paranee nopeammin. Kolmen vaikuttavan aineen pitoisuus on optimoitu parhaan mahdollisen vaikutuksen aikaansaamiseksi.

4. Kenelle Mobilat sopii?

Mobilat sopii itsehoidossa kaikille yli 12-vuotiaille, jotka kärsivät nivel- ja lihaskivuista. Mobilat käy sekä akuutteihin että kroonisiin vaivoihin. Nuoremmatkin saavat käyttää tuotetta lääkärin määräyksestä. Vaivojen pitkittyessä kannattaa myös aina käydä lääkärillä.

5. Olen erittäin allerginen henkilö, voinko käyttää Mobilatia?

Mobilat on hyvin siedetty lääke. Salisylaateille allergiset henkilöt voivat kuitenkin saada Mobilatista yliherkkyysreaktion. Myös geelin käyttö saattaa aiheuttaa herkkäihoisille ihon kuivumista voidepohjan sisältämän alkoholin takia. Tämä ei ole kuitenkaan yliherkkyysreaktio ja onkin vältettävissä esimerkiksi Mobilat-emulsiovoidetta käyttämällä tai sitten samanaikaisella perusvoiteen käytöllä.

6. Miksi en saa sairausvakuutuskorvausta Mobilatista?

Mobilat on itsehoitolääke. Itsehoitolääkkeistä ei yleensä makseta sairausvakuutuskorvausta. Sama tilanne on nykyisin myös joillakin reseptilääkkeillä.

7. Onko Mobilat tehokas, vaikka se on käsikauppalääke?

Mobilat on ensimmäinen lääke, joka siirrettiin kustannussyistä pois reseptiltä ja korvauksen piiristä. Tähän vaikutti myös se, että suuresta kulutuksesta ja vähäisestä haittavaikutusilmoitusten määrästä johtuen voitiin todeta Mobilatin täyttävän käyttöturvallisuudeltaan käsikauppalääkkeiltä vaadittavan tason. Tuote on kuitenkin täysin sama ja yhtä tehokas kuin reseptillä ollessaan.

8. Milloin Mobilatia ei tule käyttää?

Mobilatia ei tule laittaa haavoihin (etenkään geeliä edes haavan läheisyyteen) ja sen käytöstä tulee pidättäytyä vesirokon ja muiden tulehduksellisten ihosairauksien yhteydessä erityisesti silloin, kun iho on rikkoontunut tai ruvella. Salisylaattiallergisten tulee noudattaa varovaisuutta tuotteen käytössä.

9. Sopiiko Mobilat raskauden tai imetyksen aikana?

Mobilatia voi käyttää raskauden ja imetyksen aikana esimerkiksi selkäkivuissa. Jos kyseessä on jatkuva käyttö tai hoidettava alue on kovin laaja, kannattaa asiasta kysyä lääkäriltä. Farmakologista estettä käytölle ei kuitenkaan ole, kunhan noudattaa tervettä järkeä (esimerkiksi ei levitetä Mobilatia rintojen alueelle imetyksen yhteydessä).

10. Onko Mobilat doping-listalla?

Ei ole.

11. Miten käytän Mobilatia?

Mobilatia tulee annostella riittävän usein (vähintään 2 kertaa päivässä), laittamalla muutaman sentin juoste kipualueelle. Voide tai geeli sivellään ihoon niin, että se imeytyy. Näin varmistetaan lääkkeen vaikutus. Emulsiovoiteen vaikutusta voidaan tehostaa okkluusiosidoksella.

Sivun yläreunaan >